Artık ders kitaplarındayız
12.01.2018

Uyguladığı sosyal projeler ve halkçı hizmet anlayışı ile büyük beğeni kazan Mezitli Belediyesi, üniversitede ders oldu. Daha onca birçok akademik çalışmaya konu yapılan belediyenin hizmetleri, Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi’nde ders kitabında örnek gösterildi.

Mezitli Belediyesi’nin başarılı hizmetleri her kesimde beğeni kazanmaya devam diyor. Katılımcı, halkçı ve demokrat hizmet anlayışı ile doğru hizmet sunmaya gayret gösteren Mezitli Belediyesi, şimdi de üniversitede ders olarak işleniyor. Mezitli Belediyesi tarafından hayata geçirilen ‘Kitap Okuyan Çocuk Oyun Kitaplığı’ haber olarak Eskişehir Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi Çocuk Gelişimi Bölümü’nde işlenen ‘Çocuk Edebiyatı ve Medya’ kitabına konu oldu. Kütüphanenin haber olarak medyada yer aldığı bölüm kitabın Çocuklar İçin Edebiyat Uygulamaları konusu altında örnek olarak gösterildi. Pazartesi ve resmi tatiller hariç haftanın her günü 09.00-17.00 saatleri arasında 0-9 yaş arası çocuklar için ücretsiz hizmet vermeye devam eden ve çocuklar deney ve gözlem yoluyla keşfederek, öğrenebildiği Kitap Okuyan Çocuklar Oyun Kitaplığı’nın tam sayfa yer aldığı kitapta,, sağlıklı bir çocuk psikolojisi için yapılması gerekenlere yer verildi.

KİTAP OKUMAYI ÇOCUKLARIMIZA ÖZENDİRECEĞİZ

4 yıl önce göreve geldiğinde hayata geçirdiği ilk projelerden birisi olan Kitap Okuyan Çocuk Oyun Kitaplığı’nın bu denli beğeni kazanmasının kendisini mutlu ettiğini ifade eden Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, "Hepimiz kitap okumanın faydalarını çok iyi biliyoruz. Bu yüzden kitap okumayı çocuklarımıza özendirmemiz gerekiyor. Oyun Kitaplığı'ndaki amaç sadece kitap okumak değil, çocukların ve ailelerin sosyalleşerek, bir araya gelmesi için önemli bir mekân haline geldi. Kitap Okuyan Çocuk Oyun Kitaplığımızda çocuklarımız kitap okumanın yanında yeteneklerinin gelişmesine destek sağlamak ve interaktif olarak iletişime geçebilmelerine yardımcı olacak etkinlikler yapabiliyorlar. Kitaplığımızda, minikler, aileleriyle birlikte kitap okuyarak, kitap okuma kültürünü kazanmış oluyorlar. Böylelikle çocuklar aileleriyle birlikte dolu dolu zaman geçirip sıkılmadan doyasıya eğlenmiş oluyorlar" diye konuştu.

HEDEFİMİZE ULAŞIYORUZ

Mezitli Belediyesi’nin yapmış olduğu Mezitli Kart’ın Ahmet Yesevi Üniversitesi Ekonomi Fakültesi'nde ders konusu olduğunu hatırlatan Başkan Tarhan, “Mersin’de bulunan Toros Üniversitesi yine belediyemizin çalışmalarını dönem uygulama ödevi olarak öğrencilere ders olarak verilmişti. Bu şekilde akademik çalışmalara konu olmamız aslında ne denli doğru işler yaptığımızı da göstermektedir. Yaptığımız çalışmalarımızın tüm Türkiye’ye örnek olduğunu görebilmek, bizleri oldukça gururlandırıyor. Mezitlimizi dünya duyacak demiştik, hedefimize giderek yaklaşıyoruz. Halkımızdan aldığımız enerji ile çalışma azmimizi kaybetmeden Mezitli ve Mersinli vatandaşlarımızı hayata geçireceğimiz birçok yeni proje ile şaşırtmaya devam edeceğiz" dedi.