Kültürel faliyetler
    1193 kişi

Mezitli'nin gurur projesi 5. yılına girdi
01.09.2018

Mezitli Belediyesi Kadın Üretici Pazarı'nda tezgah açan üretici kadınlar, 5. Yıla Roman havası oynayarak girdi. Başkan Neşet Tarhan, kadınlarla

Türkiye'ye örnek olma yolunda ilerleyen ve 'Yılın Tarım Ödülü' kazanarak Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan'ın gurur projesi haline gelen Mezitli Belediyesi Kadın Üretici Pazarı, 5. yılına Roman havası oynayarak girdi. Kıyafetten, takıya, süs eşyasından, doğal yiyeceklere kadar zengin ürün çeşidiyle, kurulduğu günden bu yana tüm gözleri üzerine çeken Üretici Pazarı'nın 4. yaş kutlamasına Başkan Tarhan’ın yanı sıra Akdeniz Roman Dernekleri Federasyonu Başkanı Ali Daylam, Mezitli Kent Konseyi Başkanı Sibel Gelbul, belediye meclis üyeleri, üretici kadınlar ve çok sayıda vatandaş katıldı. Akdeniz Roman Dernekleri Federasyonu Orkestrası ve Halk Oyunları ekibinin müzik ve danslarıyla renk kattığı kutlamaların Dünya Barış Günü’ne denk gelmesi nedeniyle gökyüzüne beyaz güvercin salındı. Kutlama sırasında pazar alanını gezen ve hayırlı olsun dileklerinde bulunan Başkan Tarhan, üretici kadınlarının çocuklarıyla bir süre sohbet ederek, hatıra fotoğrafı çektirdi. Üretici kadınlar Başkan Tarhan’a şans getirmesi isteğiyle ‘Dilek Çiçeği’ ve üzerinde Kadın Üretici Pazarı’nın 4. yılı ibarelerinin olduğu tabak plaket armağan etti.

DEMOKRASİNİN BAŞLANGIÇ NOKTASI AİLELERDİR

Açmaktan gurur duyduğu en önemli projesinin Kadın Üretici Pazarı olduğunu ifade eden Başkan Tarhan ise "Bugün çok mutluyum. Bu mutluluğumun sebebini, siz üretici kadınlar çok iyi biliyor. Üretici pazarımızdaki kadınlar arasında araba ve konut sahibi olanınız var. Daha geçtiğimiz hafta bir kadınımız daha arabasını aldı ve önünde birlikte fotoğraf çektirdik. Çocuklarını okutarak, ailesine destek olanlarınız bulunuyor. Sizlerin bu mutluluğunu görünce daha çok mutlu oluyor ve duygulanıyorum. Kadınlar olmazsa, demokrasi olmuyor. Demokrasinin başlangıç noktası ailelerdir. Kadınlar birlik olsa yer yerinden oynar. Sizler aile içerisinde ekonomik özgürlüğünüzü kazanarak, söz sahibi oldunuz. Kadın Üretici Pazarlarımızın sayısı 10’a yaklaştı. Bu başarımızı Mezitli'den tüm Türkiye'ye gösteriyoruz. Kadınlar isterse neler yapabiliyormuş bunu herkes Mezitli'den gördü. Erkeklerin yapamadığını sizler yapacaksınız. Bana güvendiniz ve her zaman yanımda oldunuz. Sizlere çok teşekkür ediyor, yeni yılınızda başarılı, bol kazançlar diliyorum" dedi.