Kültürel faliyetler
    1193 kişi

Mezitli Belediyesi Su Dünyası’nın özel konukları
05.09.2018

Bölgenin en temiz havuzu olan Mezitli Belediyesi Su Dünyası, Türkiye Beyazay Derneği Mersin Şubesi bünyesinde eğitim alan engelli gençleri ağırladı. Aileleriyle birlikte Su Dünyası’nda unutulmaz bir gün geçiren gençler, doyasıya eğlendiler.

--------------------------------

Bölgede bulunan en temiz havuzu olduğu Sağlık Bakanlığı yetkililerinin tespitleriyle de tescillenen Mezitli Belediyesi Su Dünyası’nın çok özel konukları vardı. Türkiye Beyazay Derneği Mersin Şubesi bünyesinde eğitim alan engelli gençler, Su Dünyası’nın serin sularında unutulmaz bir gün geçirdiler. Aileleriyle birlikte havuzda bulunan oyun alanlarında doyasıya eğlenen gençler öğle yemeklerini de Su Dünyası içerisinde bulunan Su Kafe’de yediler. Birçoğu ilk kez havuza giren gençlerin yardımına ise havuz görevlileri koşarak onları rahatlatmaya çalıştı.

BİR GÜNLÜĞÜNE DE OLSA MUTLU EDEBİLDİYSEK NE MUTLU BİZE

Mezitli’de yaşayan tüm vatandaşların mutluluğu için çalıştıklarını ifade eden Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, “Halkımızın yoğun ilgi gösterdiği Su Dünyası’ndan engelli kardeşlerimizin de sorunsuz bir şekilde yararlanabilmesi için gereken tedbirleri aldık. Türkiye Beyazay Derneği Mersin Şubesi’nde eğitim alan kardeşlerimizi de misafir etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Onları ve ailelerini bir günlüğüne de olsa mutlu edebildiysek doğru işler yapıyoruz demektir” dedi.

ENGELLER AŞILDIKÇA YAŞAM DAHA KOLAYLAŞIR

Engellilerin toplumumuzun eşit bireyleri olduğu bilincini tüm topluma yaymak gerektiğine dikkat çeken Başkan Tarhan, “Biz gerçekleştirdiğimiz faaliyetlerle engellilerimizin daha çok sosyal yaşamın içerisinde yar almalarını sağlamaya gayret gösteriyoruz. Ancak bu toplumsal bir kabul haline gelirse bir mesafe kat etmiş oluruz. Ne kadar çok insanımızın bu konuda duyarlı olmasını sağlayabilirsek toplum olarak o kadar güzel, mutlu ve umutlu bir geleceğe doğru gideriz. Engeller aşıldıkça yaşam daha da kolaylaşır" diye konuştu.

Haber ile ilgili resim bulunamadı