Kültürel faliyetler
    1193 kişi

HAZİNE ARAZİLERİ 49 YILLIĞINA RANT AMACI İLE KULLANILMAMALIDIR
14.09.2018

Mezitli Belediye Başkanı TARHAN; ''HAZİNE ARAZİLERİ 49 YILLIĞINA RANT AMACI İLE KULLANILMAMALIDIR…''

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Cumhurbaşkanlığınca kamu yararına dernek statüsü verilen derneklere çağrıda bulunarak Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın yayımladığı yönetmelikle bazı derneklere tanınan 49 yıllığına ücretsiz kullanım hakkına dikkat çekerek, kamu arazilerinin bazı derneklere verilebileceğini söyledi. Asıl amacının Kamu taşınmazlarının İlim Yayma Cemiyeti ve Hayrat gibi derneklere de bedelsiz tahsis olduğunu söyleyen Başkan Tarhan, toplam 389 derneğin vakfın yer aldığı listede Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Darüşşafaka, Mülkiyeliler Birliği, ODTÜ Öğrenci Destekleme, Atatürkçü Düşünce, gibi çağdaş eğitimden yana derneklerin de yer aldığını belirterek, bedelsiz kullanım hakkı verilen derneklerin izlenmesi gerektiğini savundu.

Bu arazilerin dernek ve kurumlar tarafından kendilerinin kullanabileceği gibi üçüncü şahıslara da devredilebileceği ayrıntısına dikkat çeken Başkan Tarhan, “Söz konusu kamu arazileri, gerekli durumlarda ticari faaliyet yapılabilmesi için üçüncü şahıslara da kullandırılabilecek. Bu kamu arazilerinin rant aracı olarak peşkeş çekilmesi anlamına da gelebilir. Eğitim adı altında yapılacak ticari faaliyetler yapılabilmesi için bazı kişilere rant sağlanmasına karşı ortak hareket etmemiz gerekmektedir” dedi.

Başkan Tarhan, “Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Darüşşafaka, Mülkiyeliler Birliği, ODTÜ Öğrenci Destekleme, Atatürkçü Düşünce Derneği gibi çağdaş ve Atatürkçü eğitim sistemini savunan derneklerinde bu haktan yaralanması gerekir.Kamu arazilerinin yandaş kurumlara peşkeş çekilmesine izin vermemeliyiz” diye konuştu.

Haber ile ilgili resim bulunamadı