Kültürel faliyetler
    1193 kişi

Mezitli Saray Camisi yenileniyor
14.09.2018

Merkez Mahallesi Fındıkpınarı Caddesi üzerinde bulunan Saray Camisi, yenileme projesi kapsamında Mezitli Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler tarafından yıkıldı. Çevrede gerekli güvenlik önlemlerini alan ekipler, meraklı, izleyicilerin şaşkın bakışlarla caminin yıkılmasını izlediler. Yıkımda minare ise ayakta kaldı. Mezitli Belediyesi Başkan Yardımcısı Osman Günay ve Mezitli Müftüsü Süleyman Şahin’in de hazır bulunduğu yıkımda Saray Camisinin, ihtiyaca cevap verebilecek şekilde yeniden yapılacağı bilgisi verildi.

Cami minaresinin ayakta kaldığı yıkımda konuşan Mezitli Müftüsü Süleyman Şahin, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’a verdiği destekler nedeniyle teşekkür etti. Talep ettikleri her konuda Başkan Tarhan’ın yanlarında olduğuna vurgu yapan Şahin, “Hızla büyüyen Merkez Mahallesi’nde bulunan Saray Camisi artık ihtiyaca cevap vermekten çok uzaktı. Buraya çevrede bulunan arsayı da katarak daha büyük bir cami yapmaya karar verdik. Her zaman yanımızda olan Başkanımız Neşet Tarhan’ın da desteğiyle eski cami binasının yıkımını gerçekleştirdik. Kısa sürede belediyemizle işbirliği içerisinde daha büyük ve güzel bir cami inşa edecek olmanın heyecanını taşıyoruz. Bu vesileyle bizden katkısını esirgemeyen başta Başkanımız Neşet Tarhan olmak üzere tüm Mezitli Belediyesi çalışanlarına teşekkür ederim” dedi.