Kültürel faliyetler
    1193 kişi

Mersin Ampute Futbol Kulübü Başkan Tarhan’ı ziyaret etti
05.11.2018

Mersin Olimpik Yetenekler Ampute Futbol Kulübü Başkanı Ali Yamaç ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile futbol takımı sporcularından oluşan heyet Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’ı ziyaret etti. Sporcu gençlerle sohbet eden Başkan Tarhan, engellilerin daha çok sosyal ve kültürel alanlarda boy göstermesi gerektiğini söyledi.

Kulübün kuruluş süreciyle ilgili bilgi veren Mersin Olimpik Yetenekler Ampute Futbol Kulübü Başkanı Ali Yamaç, Türkiye’de, Ampute Futbol Milli Takımının kazandığı başarıların ardından, engelli sporcular açısından önemli gelişmeler yaşandığını ifade ettiği açıklamasında, “Mersin’de Ampute Futbol Kulübü kurduk ve bu yıl 2. Lig’den itibaren maçlarımızı yapacağız. Ligimizde çok daha tecrübeli olan kulüplerin yanında yeni kurulmuş olmamıza rağmen oldukça iddialı bir durumdayız. Hatta bu kısa sürede Ampute Milli Takımına 2 sporcumuzu gönderme başarısını yakaladık. Zorlu mücadelemizde her zaman yanımız da olacağını bildiğimiz Başkanımız Neşet Tarhan’ı da ziyaret ederek, maçlarımıza davet etmek istedik. Birçok alanda olduğu gibi engelliler için de sayısız hizmetleri bulunan başkanımıza sonsuz teşekkürlerimizi sunarız” dedi.

Toplumun her kesiminin mutlu olacağı bir kent yaratma hedefiyle çalıştıklarını ifade eden Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan ise, “Bu özverili çalışmanız ve cesaretiniz nedeniyle sizleri de kutluyoruz. Elimizden geldiği ölçüde takımımızı her zaman destekleyeceğiz. Özellikle arkadaşlarımızın ‘biz de varız’ diyerek sahaya çıkmaları çok anlamlı. Engelliler toplumumuzun eşit bireyleridir. Hizmet politikamızı, onların hayatını nasıl kolaylaştırabileceğimiz üzerine kuruyoruz. Onların bizimle eşit haklara sahip vatandaşlar olduğu bilinciyle hareket ediyoruz” diye konuştu.

Haber ile ilgili resim bulunamadı