Kültürel faliyetler
    1193 kişi

Kanada’dan Mezitli’ye ‘Kardeş Şehir’ ilgisi
07.11.2018

Kanada’nın Niagara Falls Belediyesi’ni Mezitli Belediyesi ile Kardeş Şehir olma heyecanı sardı. Belediye meclisinden bu konuda karar çıkartan Belediye Başkanı Jim Diodati, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, belediye meclis üyelerinin ve Mersinli işadamlarının katılacağı bir imza töreni için hazırlıklara başladığı ifade edildi. Niagara Falls Belediye Meclisi’nde alınan karara göre iki kent arasında yapılacak sosyal ve kültürel alışverişin yanında kültürel, ekipman ve araç parkı desteği sağlayacağı dile getirildi.

Geçtiğimiz ay Mezitli Belediye Meclis üyelerinin ziyareti esnasında olumlu bir şekilde gelişen ilişkilerin iyi bir noktaya geldiğini ifade eden Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, “Her iki belediye arasında gözler görülür bir yakınlaşma ilişkisi yakalanmıştır. Kardeş şehir olmanın da amacı budur zaten. Her türlü konuda işbirliği yapma yolu açılıyor. Karşılıklı yapılan ziyaretler sırasında insanlar birbirlerini ve kentleri tanıyor, kültürel, ekonomik ve bilimsel bağlantılar kuruluyor. Şehirler birbirlerinin deneyimlerinden yararlanma fırsatı buluyorlar. Daha ilk görüşmelerde bu denli büyük yol kat etmek bize ayrı bir gurur vermiştir Önümüzdeki günlerde karşılıklı görüşmelerle protokol imza için bir araya geleceğiz. Niagara Falls Belediye Başkanı Jim Diodati ve meclis üyelerine teşekkür ederim" diye konuştu.