Kültürel faliyetler
    1193 kişi

Torosların zirvesinde vefa kütüphanesi
26.11.2018

Toros Dağlarının doruğunda, Şehit Hava Pilotlar Ali Rıza Soykal ve Muammer Tamay’ın anına oluşturulan Kır Kütüphanesi’nin açılışı duygusal anlara sahne oldu. Mihrican yaylasında binlerce vatandaşın katıldığı açılışta konuşan Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, “Yaşadığımız sıkıntıların temelinde en az kitap okuyan ülkelerden birisi olmamız geliyor. Kitap okuma oranı arttıkça toplumsal ayrışmanın ve sıkıntıların önüne geçebiliriz” dedi.

-----------------------

Şehit Hava Pilotlar Ali Rıza Soykal ve Muammer Tamay’ın anına oluşturulan Kır Kütüphanesi Toros Dağlarının zirvesinde bulunan Mihrican yaylasında açıldı. Özcan Yılmaz öncülüğündeki Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ve Sosyal Demokrat Halkçı Parti (SHP) il başkanları tarafından oluşturulan Kır Kütüphanesi’nin açılışında duygusal anlar yaşandı. Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’ın yanı sıra çeşitli üniversite ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin yer aldığı açılış töreninde, şehit yakınları tarafından yapılan konuşmaları esnasında bazı katılımcılar gözyaşları içerisinde izledi. Açılışta, törene katılan konuklar oluşturulan anı defterine duygularını yazdı.

Okuyan insan her sorununu çözer

Açılışta yaptığı konuşmada okumanın önemine dikkat çeken Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, ülkemizin yaşadığı sıkıntıların nedeninin kitap okuma oranlarındaki düşüşten kaynaklandığını söyledi.

Mezitli’nin her bölgesine açtıkları kütüphanelerle kitap kenti haline geldiklerini kaydeden Tarhan, “Belediyemizin bir çok yerinde kütüphanemiz var. Gençlik merkezimizde, 10 gönüllü evimizde ve Down Kafede var. Mersin’in ilk kafe kütüphanesini bir hayırseverimizin desteğiyle açtık. Başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün yazdığı Nutuk olmak üzere dünya klasiklerinden önemli eserlerin yer aldığı on binlerce kitabı belediye olarak bastırıp ücretsiz olarak dağıtıyoruz. Belediye olarak kitaba ulaşmak isteyen her yurttaşımıza destek vermeye çalışıyoruz.” dedi.

Ülkemizde en büyük sıkıntı vefa olmaması

Kır Kütüphanesine Şehit Hava Pilotlar Ali Rıza Soykal ve Muammer Tamay’ın isminin verilmesinin de son derece önemli olduğunu ifade eden Başkan Tarhan, “Maalesef ülkemizin en büyük sıkıntılarından birisi de vefa olgusuna yeterince yer verilmemesi. Toplum olarak vefa duygusunu İçelleştirmemiz gerekiyor. Geçte olsa Şehit Hava Pilotlar Ali Rıza Soykal ve Muammer Tamay’ın isminin bu kütüphaneye verilmesi özlemini duyduğumuz vefaya güzel bir örnek olmaktadır. Oldukça anlamlıdır” diye konuştu.