Kültürel faliyetler

Miniklerden zor sorular
29.11.2018

Miniklerden zor sorular

Mezitli’de bulunan Vali Şenol Engin İlkokulu 4. Sınıf Öğrencileri Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’ı ziyaret etti. Belediye binasını gezerek bilgiler alan minikler, Başkan Tarhan’a belediye yönetimi ve günlük yaşamıyla ilgili sorular yönelttiler. Çocukların ilgisinin büyüklerin ilgisinden daha önemli olduğunu ifade eden Başkan Tarhan, “Onların hiç hesapları yok akıllarına geldiği gibi merak ettiği şeyleri soruyorlar. Çocuklarımızın eğitimi ve doğru yönlendirilmeleri son derece önemli. Çünkü çağdaş Türkiyemiz gelecekte onlara emanet olacak” dedi.

Gün aşırı ziyaretçi akınına uğrayan Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, bu kez minik öğrencileri konuk etti. Öğretmenleriyle birlikte Mezitli Belediyesi’ne gelen Vali Şenol Engin İlkokulu 4. Sınıf Öğrencileri, belediye birimlerini gezerek, Başkan Tarhan’a merak ettikleri soruları yönelttiler. Başta meclis salonu ve kafeterya olmak üzere hizmet binasında bulunan birimleri tek tek gezerek, çalışanlarla sohbet eden minikler daha sonra Başkan Tarhan’a konuk oldular. Çiçek takdim ettikleri Başkan Tarhan’ın kitap hediye ettiği minik öğrenciler, ‘Çocukluğunuzda ne olmak isterdiniz?’, ‘Başkanlık yapmak zor mu?’, ‘En başarılı bulduğunuz çalışmanız hangisi?’, ‘Çocuklarınıza yeterince zaman ayırabiliyor musunuz?’, ‘En zorlandığınız işiniz hangisi’ gibi sorular yönelttiler.

DÜNYAYI SİZLER ŞEKİLLENDİRECEKSİNİZ

Soruları tek tek yanıtlayarak miniklerin meraklarını gideren Başkan Tarhan, eğitime ve geleceğe yönelik nasihatlerde bulundu. Çocuklara, çevrelerinde gördüğü her şeyi sorgulamaları nasihatinde de bulunan Başkan Tarhan, “Çevrenizi iyi gözlemleyin ve bol bol okuyun. Ancak merak ederseniz ilgi duyar ve öğrenirsiniz. Öncelikle Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının bu ülke için canlarını feda ederek yaptıklarını iyi anlayın. Şimdiden okulunuzda, kentinizde çocuklara yönelik organizasyon ve kuruluşlarda görev alarak yurttaşlık bilincini iyice kavrayın. Gelecekte bizim yerimizde sizler olacaksınız ve bu kenti, ülkeyi, hatta dünyayı sizler şekillendireceksiniz. Doğru şeyler öğrenirseniz güzel bir dünya kurarsınız” diye konuştu.

ÇOCUKLARIMIZIN EĞİTİMİ DOĞRU YÖNLENDİRİLMELİ

Gelecekte çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’nin bugünün gençleri tarafından şekilleneceğine vurgu yapan Başkan Tarhan, “Bugün benim için çok özel ve çok mutlu olduğum bir gün. Çocuklarımız bizi ziyaret ederek, belediyenin havasını şenlendirdiler. Onların hiç hesapları yok akıllarına geldiği gibi merak ettiği şeyleri soruyorlar. Çocuklarımızın eğitimi ve doğru yönlendirilmeleri son derece önemli. Çünkü çağdaş Türkiyemiz gelecekte onlara emanet olacak. Bize basit gelen sorularını bile sabır göstermeli ve doğru cevaplar vermeliyiz” dedi.

Başkan Tarhan, minikleri belediye bünyesinde açılmış olan spor ve sanat kurslarına katılmaya davet etti.