Kültürel faliyetler
    2206 kişi
    Zabıta Çalışmaları
    1193 kişi

Başkan Tarhan; “Her zaman işçimizin yanındayız”
14.12.2018

Göreve geldiği günden itibaren çalışanına Türkiye’de asgari ücretin üzerinde en fazla ücret ödeyen Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, yine tercihini emekçiden yana kullandı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, “Seçimden sonra asgari ücretle çalışan işçi, CHP’li belediyelerde 2 bin 200 Türk Lirası alacak” sözü üzerine harekete geçen Başkan Tarhan, sendika temsilcileri ile toplantı yaptı. Başkan yardımcıları ve birim müdürlerinin de bulunduğu toplantıda asgari ücretin net 2 bin 200 TL olması kararı verildi.

Belediye olarak çalışanlarının yaşanan ekonomik koşullar altında ezilmemesi için son derece hassas davrandıkları bilgisini veren Başkan Tarhan, “Zaten çalışanına en yüksek asgari ücreti veren belediyelerden birisiydik. Çünkü emeğin en yüce değer olduğunu en iyi biz biliriz. Biz çalışanımızın her zaman en iyisini alması gerektiğine inanıyoruz. Sosyal yardımlar, yemek parası, ikramiye gibi benzeri haklar hariç olmak üzere en az alan çalışanımız 2 bin 200 TL net alırken, taşerondan kadroya geçen işçilerimizin ortalaması da 2 bin 980 TL’yi bulacaktır” dedi.

Tüm çalışanların sosyal haklarını kullanmalarının yanında özgür bir ortam sağlamaya gayret ettiklerini söyleyen Başkan Tarhan, “Dev yatırımları hayata geçirirken sürekli olarak çalışanların ücretleri konusunda önemli oranda iyileştirmeler yapıyoruz. Sosyal belediyecilik anlayışı ile ilerlediğimiz bu yolda halkımıza belediyeciliğin en güzel örneklerini göstermeye devam edeceğiz. Halkımızın ve çalışanlarımızın mutluluğu için her türlü çaba ve özveride bulunuyoruz. Her zaman işçimizin yanında tavır sergiliyoruz" diye konuştu.