Kültürel faliyetler
    1193 kişi

Akın Özdemir Mezarı Başında Anıldı
18.12.2018

KÖY-KOOP Adako Birlik Genel Müdürü ve TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası (ZMO) Adana Bölge Şube Başkanı iken 1978 yılında aracına bineceği esnada silahlı saldırıya uğrayarak, hayatını kaybeden Akın Özdemir, mezarı başında anıldı. Ziraat Mühendisleri Odası Mersin Şubesi`nce Mersin Mezarlığı’nda bulunan kabri başında düzenlenen anma törene Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’ın yanı sıra Ziraat Mühendisleri Odası Genel Başkanı Özden Güngör, Mersin Şube Başkanı Deniz Gürbüz, Adana Şube Başkanı Abdullah Doğan, eski milletvekillerinden Akın Birdal ile Akın Özdemir’in ailesi ve sevenleri katıldı. Törene katılanların Akın Özdemir ile ilgili yaşadığı anılar ve düşüncelerinin anlatıldığı anma da, duygusal anlar yaşandı. Daha sonra Akın Özdemir ile aynı dönemde mücadele vermiş olan geçirdiği kalp krizi sonucu vefat eden Yusuf Uzun’un kabrine gidilerek saygı duruşunda duruldu. Akın Özdemir`in yaktığı mücadele ışığının takip edilmesi gerektiğini söyleyen ZMO Genel Başkanı Özden Güngör, "Bu yolda en önemli rehberimiz, yol göstericimiz fikirlerin ve ilkelerin; gücümüz ise bütün olumsuzluklara rağmen bu ilkeler ve fikirler ışığında yeşertmeye, çoğaltmaya, mücadele azmi kazandırmaya çalıştığımız meslektaşlarımız olacaktır. Yaktığın ışığın sönmesine asla izin vermeyeceğiz, düşüncelerini ve ilkelerini daima yol göstericimiz, rehberimiz olarak alacağız" dedi. Çiftçinin kurtuluşunun 40 yıl önce Akın Özdemir’in kurduğu kooperatifçilik anlayışı ile mümkün olduğuna dikkat çeken Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan da yaptığı açıklamada, “Çiftçimiz her geçen gün daha geriye gitmektedir. O zaman kurulan kooperatifçilik modeli bugünkü çiftçinin kurtuluşu için ışık olacaktır. Maalesef iktidarların bakış açısı kendiliğinden gelişmesine izin vermiyor. 40 yıl önce de izin vermiyordu, bugün de izin vermiyor. O nedenle kooperatifçilikten bahsederken Akın Özdemir gibi kendini bu iş için feda eden isimleri takibe devam etmeliyiz” diye konuştu.