Kültürel faliyetler
    1193 kişi

Minik çocuklardan Yerli Malı şenliği
21.12.2018

Mezitli Belediyesi Bircan Tüfekçioğlu Çocuk Gündüz Bakım Evi’ndeki minik öğrenciler, şölen havasında ‘Yerli Malı’ etkinliği düzenledi. Türkiye’de bulunan 7 bölgenin, kültürel özelliklerinin yanı sıra coğrafi durumu, yetişen bitkilerinin anlatıldığı etkinlikte miniklerin sergilediği yöresel folklorik oyunlar büyük beğeni kazandı.

Mezitli Belediyesi Bircan Tüfekçioğlu Çocuk Gündüz Bakım Evi’nde sıra dışı bir Yerli Malı Haftası etkinliği gerçekleştirildi. Yöresel kıyafet giyen minikler, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’a temsil ettikleri bölgenin özellikleri hakkında bilgiler verdi. Türkiye’de bulunan 7 bölgenin anlatıldığı etkinlikte, o bölgede sosyal yaşam, coğrafi özellikler, yetişen bitki ve meyveler hakkında bilgi veren minikler, Başkan Tarhan’ın sorduğu sorulara verdikleri yanıtlarla eğlenceli anların yaşanmasına sebep oldular.

Minikler, anlattıkları bölgeye ait folklor oyunlarından da örnekler sundular.

Gerçekleştirdiği tüm faaliyetlerde Mezitli Belediyesi Çocuk Gündüz Bakım Evi’nin her zaman farkını ortaya koyduğunu ifade eden Başkan Tarhan, minik öğrencilere ve etkinliği düzenleyen öğretmenlere teşekkür etti.

Yerli Malı Haftası kapsamında öğrencilerin Türkiye’nin her bölgesinin özelliklerini öğrendiklerini kaydeden Başkan Tarhan, “Ülkemizde Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası her yıl geleneksel olarak kutlanmakta. Bu geleneğimizi Türkiye'nin en iddialı okul öncesi eğitim kurumlarından birisi olan Bircan Tüfekçioğlu Çocuk Gündüz Bakım Evi'nde öğretmen ve öğrencilerimizle kutladık. Türkiye’nin hangi bölgesinde ne yetişiyorsa miniklerimiz görerek, uygulayarak öğreniyorlar. Daha da fazlası o bölgenin kültürel yapısı ve folkloru hakkında da örnekler veriyorlar. Öğrencilerimizi yerli tüketimi yapılması konusunda bilinçleniyorlar” dedi.