Kültürel faliyetler
    1193 kişi

Velilere Babalık Eğitimi
21.12.2018

Mezitli Belediyesi Bircan Tüfekçioğlu Çocuk Gündüz Bakım Evi’nde barınan minik öğrencilerin babaları 9 hafta süren Baba Destek Programı sonrası sertifika aldı. Ercan Kızılkaya tarafından verilen programda baba-çocuk iletişimi ve çocuğun gelişimine babanın katkısının artırılması konularında eğitimler yapıldı. Anne Çocuk Eğitim Vakfı (AÇEV) tarafından düzenlenen Baba Destek Programı sertifika törenine anne babalarla birlikte Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan da katıldı.

14 babanın sertifika aldığı törende Başkan Tarhan ve çocuklarının ellerinden alan babalar, yaşadıkları eğitim sürecini ve tecrübelerini anlattı. Oldukça eğlenceli 9 hafta geçirdiklerinin altını çizen babalar, “İlk başta ‘ne işimiz var’ diye düşündüğümüz eğitimde haftalar ilerledikçe çok faydalı bilgiler edindik. Daha iyi baba olmanın püf noktalarını öğrendik. Bazı doğru bildiğimiz yanlışlarımızı uygulayarak görme şansı yakaladık” dediler.

Başkan Tarhan, Baba Destek Programı eğitiminde, baba ile çocuk arasındaki iletişimi arttırmayı ve çocuğun gelişmesinde babanın katılım sağlanması hedeflendiğini söyledi.

Baba Destek Programına katılan velilerin, çocukları için daha fazla neler yapılabileceği konusunda oldukça verimli bir eğitim süreci geçirdiklerini kaydeden Başkan Tarhan, “Çocukların algı dünyasının daha geniş olduğunu biliyoruz. Ailelerinden ne görürlerse onu yapıyorlar. Eğitimci arkadaşımız da sizlere bu konuda ne yapabileceğinize dair açıklamalarda bulundu. Geçtiğimiz yıl büyük verim aldığımız uygulamamıza önümüzdeki süreçte devam edeceğiz" dedi.

Türkiye’ye örnek olacak bir okul öncesi eğitim kurumunu hayata geçirdiklerini ifade eden Başkan Tarhan, “Benim en çok beğendiğim projelerimden birisi de Bircan Tüfekçioğlu Çocuk Gündüz Bakım Evi projemizdir. Okulumuz, Türkiye'deki en iyi okullardan birisi olarak gösterilmekte. Okulumuzun bu aşamaya gelmesinde velilerin katkısı çok büyük. Bize güvendiler, çocuklarını teslim ettiler. Öğretmen ve idarecilerimiz çok başarılı çalışmalar ortaya koyuyorlar. Öğretmenlerimizin tamamı kadın, genç ve hepsi birbirinden başarılılar. Önümüzdeki süreçlerde Mezitli'de Anaokulu sayısını çoğaltmayı planlıyoruz" ifadelerini kullandı.