Mezitli Belediyesi çalışanlarından şiddete karşı turuncu maske
Mezitli Belediyesi çalışanlarından şiddete karşı turuncu maske
25.11.2020 tarihinde eklendi
Mezitli Belediyesi çalışanlarından şiddete karşı turuncu maske

Belediye İş Sendikası ile yapılan toplu sözleÅŸme ile ÅŸiddet uygulayan çalışanların sosyal haklarının eÅŸine verilmesi kararını alan Mezitli Belediyesinde, 25 Kasım Kadına Yönelik Åžiddetle Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü nedeniyle özel bir etkinlik gerçekleÅŸtirildi.

Çalışanlar gün boyu ÅŸiddetin sembolü olan turuncu renkte maske, yakalarına da turuncu rozet taktı. Merkez bina ve diÄŸer birimlerin tamamında turuncu maske takan çalışanlar, kadına ÅŸiddetle mücadeleye dikkat çekti. Gün boyu, iÅŸlemlerini yapmak için belediye gelen vatandaÅŸlara da turuncu maske ve İstanbul SözleÅŸmesi kitapçığı dağıtıldı.

Konu hakkında açıklamada bulunan Mezitli Belediye BaÅŸkanı NeÅŸet Tarhan, büyük bir toplumsal sorun haline gelen kadına yönelik ÅŸiddetle mücadele konusunda farkındalığın artırılması amacıyla bu çalışmayı yaptıklarını ifade etti. Mezitli’nin çok özel bir kent olduÄŸuna dikkat çeken BaÅŸkan Tarhan, "Tüm dünyada olduÄŸu gibi Mezitli’de de kadına ÅŸiddet konusunda hep birlikte sesimizi yükseltiyoruz. Kadınların erkeklerle birlikte yan yana durup baÅŸarılı olduÄŸu bir dünyaya inanıyoruz ve bunun için çalışıyoruz. Mezitli Belediyesi kadın dostu bir belediyedir. Kadınlarımızın ekonomik yönden özgür olmasını her zaman hedefledik. Bu konuda da adım adım baÅŸarıya ulaşıyoruz. Kadınlarımızı ekonomik özgürlüÄŸüne kavuÅŸturup eÅŸlerinin yanında ikinci sınıf olmaması için çalışıyor, bu zinciri kırmak istiyoruz. Bu nedenle Tüm-Bel-Sen ile yaptığımız toplu sözleÅŸmeye özel bir kadına ÅŸiddet kriteri koyduk. EÄŸer çalışan ÅŸiddet uygularsa sosyal hakları eÅŸine verilecek kararı aldık. Bugün de çalışanlarımız da turuncu maske takarak bizim bu mücadelemize destek veriyor. Hepsine teÅŸekkür ediyorum" diye konuÅŸtu.

Haber Görselleri